Alpe d'Huez 2012

Alpe d'Huez 2012

Blauw gat theorie

Alpe d'Huez 2012Posted by Geert Carton Fri, June 08, 2012 20:20:01

Voila zie , de kop is eraf.

Terwijl onzen Jan nog lekker lig te luieren in zijn hangmat in het zonnige Spanje zijn wij , met z'n 8 renners , vertrokken voor de eerste rit onder een zeer zwaar bewolkt wolkendek en een hevige zijwind.

De rit op zich verliep niet van een leien dakje. Eerst hadden we de zeer slechte kasseien van Mater , daarna de Kloosterstraat en vesten in Geraardsbergen om dan de beklimming van de Muur te doen langs de asfaltweg. Ik dacht echt dat ik de Ronde van Vlaanderen aan het rijden was.

Onze Franky was vandaag de stuntman van dienst. Terwijl hij op gps aan het kijken was stopte zijn voorganger plots. Dit gaf als resultaat dat Franky een zeer spectaculaire buiteling maakte over zijn stuur. Maar geen nood hoor Katrientje , hij is er met de schrik vanaf gekomen. Enkel zijn 2nieuwe remmousjes zijn kapot.

Het middagmaal stond klaar in Villers La Ville. Eddy had alles mooi klaargezet zodat we onmiddelijk konden aanvallen op de overheerlijke pastaschotel ( dank u Katrien ) .

Dat het een zeer zwaar parcours was met steile hellingen kan Geert zeker bevestigen. Na 130 km krijg hij te kampen met hevige krampen in beide benen. Hij kon zelfs van zijn fiets niet stappen. Maar alles is ok gekomen hoor.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de 'blauw gat theorie' inhoudt. Awel , 't zit hem zo : Je probeert zoveel mogelijk naar de blauwe plekken te rijden in het zwaarbewolkte wolkendek. En in plaats van in de hevige onweders te belanden (hebben we van ver gezien) zaten wij steeds in het droge weder. We zijn dus met droge kledij aangekomen.

De rit was in plaats van 165 km een ritje van 186 km. Dit dankzij onze 5 gpstoestellen.

Momenteel zitten we lekker na te kaarten in het gezellige restaurant. Vooraf hebben we wel onze noodzakelijke medicatie genomen ( Leffe , Westmalle , Duvel , .. )

Voila , dat was het een beetje.

Tot morgen !!!! ( als we WiFI hebben tenminste)

  • Comments(4)//alpedhuez2012.wtcoeselgem.be/#post1