Alpe d'Huez 2012

Alpe d'Huez 2012

Is't nu aan of niet ?

Alpe d'Huez 2012Posted by Geert Carton Sat, June 09, 2012 20:28:11

Trouwe lezers ,

Wij vinden het zeer leuk dat jullie zo massaal reageren op onze blog. Dit betekent voor ons een grote morele steun.

Vandaag valt er eigenlijk niet zoveel te vertellen (nog niet). Het weer was niet goed , maar ook niet slecht. We zijn droog gebleven , en dat is al heel veel. De temperaturen liggen hier wat aan de lage kant. Dit valt af te leiden aan het kippevlees op die mooi geschoren rennersbenen.

De eerste 40 km waren zeer lastig. We hadden na 2 uur amper 40km afgelegd. Dit had alles te maken met enkele stevige kuitenbijters. De wind speelt nog altijd niet in ons voordeel. We krijgen steeds met een zeer hevige zijwind te maken.

Na de maaltijd vanmiddag (terug de lekkere pasta van Katrien) mochten we al direct een stevige klim aandoen. Deze had veel weg van een mini Alpe D'Huez. Een klim van 4 km met stijgingspercentages van 9 to 11 procent. Amaai zeg. In totaal hadden we vandaag 2033 hoogtemeters.

Daarna ging alles veel vlotter en hebben we onze tijdsachterstand terug goed gemaakt. Zo kwamen we aan rond 18u in ons schoon B&B'tje.

Ondertussen is onze Jan ook gearriveerd vanuit het verre Spanje. Hij heeft voor ons het BBQ vlees en groentjes meegebracht. Deze avond dus een lekker BBQ'tje.

Zoals ik daarjuist al vermelde : Er valt voorlopig niet zo veel te melden. Maar dat kan rap veranderen na de BBQ met bijhorende dranken. Maar deze verhalen gaan we lekker voor ons zelf houden.

Het gespreksonderwerp van vandaag was : is 't nu aan of niet ? Door het wisselende wolkendek wisten we niet zo goed welke kledij we moesten aandoen. Het ene moment was het met vestje , het ander moment was het warm genoeg om zonder vestje te rijden. Ge zou er zot van komen. Ik denk dat we tientallen keren van kledij hebben gewisseld onderweg.

Morgen staat er ons een zeer zware rit te wachten. De beklimmingen beginnen pas 60 km en blijven duren tot het einde van de rit. Ik ben er zeker van dat we morgenavond goed murm zullen zijn. Daarbij komt nog dat ze de ganse dag regen voorspellen.

Voila , de BBQ rookt al en de aperitief is begonnen. Tijd om af te sluiten.

Tot morgen en laat maar een kaarsje branden voor ons.

  • Comments(11)//alpedhuez2012.wtcoeselgem.be/#post2