Alpe d'Huez 2012

Alpe d'Huez 2012

Is't nu aan of niet ?

Alpe d'Huez 2012Posted by Geert Carton Sat, June 09, 2012 20:28:11

Trouwe lezers ,

Wij vinden het zeer leuk dat jullie zo massaal reageren op onze blog. Dit betekent voor ons een grote morele steun.

Vandaag valt er eigenlijk niet zoveel te vertellen (nog niet). Het weer was niet goed , maar ook niet slecht. We zijn droog gebleven , en dat is al heel veel. De temperaturen liggen hier wat aan de lage kant. Dit valt af te leiden aan het kippevlees op die mooi geschoren rennersbenen.

De eerste 40 km waren zeer lastig. We hadden na 2 uur amper 40km afgelegd. Dit had alles te maken met enkele stevige kuitenbijters. De wind speelt nog altijd niet in ons voordeel. We krijgen steeds met een zeer hevige zijwind te maken.

Na de maaltijd vanmiddag (terug de lekkere pasta van Katrien) mochten we al direct een stevige klim aandoen. Deze had veel weg van een mini Alpe D'Huez. Een klim van 4 km met stijgingspercentages van 9 to 11 procent. Amaai zeg. In totaal hadden we vandaag 2033 hoogtemeters.

Daarna ging alles veel vlotter en hebben we onze tijdsachterstand terug goed gemaakt. Zo kwamen we aan rond 18u in ons schoon B&B'tje.

Ondertussen is onze Jan ook gearriveerd vanuit het verre Spanje. Hij heeft voor ons het BBQ vlees en groentjes meegebracht. Deze avond dus een lekker BBQ'tje.

Zoals ik daarjuist al vermelde : Er valt voorlopig niet zo veel te melden. Maar dat kan rap veranderen na de BBQ met bijhorende dranken. Maar deze verhalen gaan we lekker voor ons zelf houden.

Het gespreksonderwerp van vandaag was : is 't nu aan of niet ? Door het wisselende wolkendek wisten we niet zo goed welke kledij we moesten aandoen. Het ene moment was het met vestje , het ander moment was het warm genoeg om zonder vestje te rijden. Ge zou er zot van komen. Ik denk dat we tientallen keren van kledij hebben gewisseld onderweg.

Morgen staat er ons een zeer zware rit te wachten. De beklimmingen beginnen pas 60 km en blijven duren tot het einde van de rit. Ik ben er zeker van dat we morgenavond goed murm zullen zijn. Daarbij komt nog dat ze de ganse dag regen voorspellen.

Voila , de BBQ rookt al en de aperitief is begonnen. Tijd om af te sluiten.

Tot morgen en laat maar een kaarsje branden voor ons.

  • Comments(11)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Johan C Sun, June 10, 2012 19:32:31

Bon courage en zoveel mogelijk de wind in 't gat. Teneinde jullie beter te kunnen volgen, zou het interessant zijn om per dag te weten wat start- en eindplaats zijn + aantal km. Dan kunnen we in gedachten een stukje meefietsen. Vandaag een beperkte groep (13 aan de start) voor een "klim"rit in Ronse en Pays de Collines. 'K Denk dat Francky ervoor gezorgd heeft dat de achterkomers van de supers eind van de week nog niet te fris zullen zijn. Alleszins behoorlijk goed gevlamd met vooral Ward en David als felle kopmannen. Ook een sterke Thomas aan 't werk gezien. Jullie zijn dus gewaarschuwd...

Posted by Herman en Jacqueline Sun, June 10, 2012 13:38:05

Ik hoop dat de BBQ gesmaakt heeft ,maar daar moeten we voorzeker niet aan twijfelen, zie dat jullie terug wat kilometers gedaan hebben ,ge zijt goe bezig,t is te hopen dat het windstil wordt,denk dat je dat beter kan missen,alleen goed met de wind vanachter hè,wil ook aan alle vaders een fijne feestdag wensen voor vaderdag,veel is er anders niet te vertellen, alleen blijf het verder goed doen,jullie kunnen dat. groetjes Herman en Jacqueline

Posted by Katrien Sun, June 10, 2012 12:43:52

Aan alle papa's een fijne vaderdag.Laat jullie maar dienen vandaag door de enige vrouw in het gezelschap.

grt Katrien

Posted by yaden Sun, June 10, 2012 11:26:39

ik wens mijn papa en alle andere papa's een gelukkige vaderdag.Jullie zijn goed bezig.

grtjs Yaden

Posted by Marleen Sun, June 10, 2012 10:49:54

Terwijl Geert aan 't zwoegen is op zijne fiets, zijn Ingrid en Greg aan 't zwoegen in 't nieuwe huis om alles proper te krijgen. En ge moogt gerust zijn, het ziet er goed uit.

Hoop dat de weergoden jullie goed gezind zijn, weinig of geen wind, en beetje zon.

Wens jullie het allerbeste toe , veel courage en wees voorzichtig !

Posted by Caro Sun, June 10, 2012 10:21:32

Voor alle papa's : Geniet van jullie vaderdag!

Het wordt misschien de lastigste vaderdag die je tot nu toe meemaakte... Je zal vandaag - bij de zoveelste beklimming - misschien denken : waar ben ik aan begonnen en was ik maar bij 't vrouwke thuisgebleven... 't Zal wel lukken, bij ons is het alvast prachtig fietsweer!

Courage en wees voorzichtig!

Posted by Vero Sun, June 10, 2012 07:33:57

Fijne vaderdag ook voor de toekomstige papa Christophe.

Is wel een zware dag voor jullie.

Het beste en veel courage ook voor Lieve.

Posted by wim Sun, June 10, 2012 07:02:18

goe bezig, doe zo verder.

Hier deze morgen stralende blauwe hemel maar wel nog altijd niet te warm.

Kan natuurlijk nie mee rijden in Oeselgem.

Jan heb je daar ook de zon mee?

En denk aan uw gemiddelde.

Doei

Posted by Valerie Sun, June 10, 2012 06:33:19

Aan alle papa's en dan in het bijzonder aan die van mij, een gelukkige vaderdag vandaag!

Posted by Hilde Sun, June 10, 2012 00:03:51

Het doet ons plezier te mogen lezen dat alles goed verloop! Zou zeggen geniet van de nachtrust zodat de beentje kunnen bekomen voor een nieuwe start. Doe de groetjes aan iedereen en draag zorg voor onze lady hé.

Posted by Vero Sat, June 09, 2012 22:25:23

Is ook elke avond spannend afwachten op het gerinkel van de foon om het verhaal te horen maar zeker dan de blog te lezen met de mysterieuze titel en dan te mogen lezen wat het te betekenen heeft. Leuk en bedankt.

Laat het jullie smaken en stanté.