Alpe d'Huez 2012

Alpe d'Huez 2012

bang hartje

Alpe d'Huez 2012Posted by Geert Carton Mon, June 11, 2012 21:10:48

6u10 : wakker geworden. Regen tikt tegen de ramen.

7u : wekker loopt af. Kijkje genomen door het raam. Het regent niet meer maar het is zwaarbewolkt.

7u30 : gezamenlijk ontbijt.

8u15 : klaarmaken om te fietsen. Beentjes inwrijven , poepke smeren , …

8u30 : miljard…. Het regent ‘oude wijven’. De goesting om te fietsen neemt direct af.

8u50 : klaar om van start te gaan en ….. Het regent niet meer. Hoera !!!

8u51 : Luc heeft terug een lekke band. Z’n derde al. Vlug vervangen en we zijn weg.

De rit van vandaag verliep over een zeer geaccidenteerd parcours en brengt ons van Le Clerjus naar Les Fourgs (De Jura-streek). Dit is ook de reden waarom sommigen met een bang hartje aan de rit begonnen. Tijdens de eerste 60 km is zwaar golvend met 2 mini Alpe D’Huez klimmetjes.

Vanaf km 80 krijgen we dan de echte bergen voorgeschoteld. Kilometerslange beklimmingen. De één rijdt al wat rapper naar boven dan de ander maar toch klimt ieder op zijn eigen tempo naar de toppen.

Het uitzicht is hier echt schitterend. Precies postkaartjes. Mooie denne- en sparrenbomen langs de kant van de weg. Dit is echt wel een schone streek in de Vogezen.

Na 7u 58m 29s komen we aan in onze bestemming. We hebben 164 km in onze benen met 2350 hoogtemeters. De laatste 5km eindigden met een wel heel steile beklimming.

Dat we nu wel dicht bij Zwitserland zitten is goed te merken. De eerste chaletjes en koeien met grote bellen zijn hier typisch.

Wat betreft het weer mogen we niet klagen. Op wat spatjes na in de voormiddag was het terug een droge dag. We zijn zelfs al een beetje bruinder geworden ( sommigen zien zelfs al rood)

Op dit moment zitten we met z’n allen aan tafel . Op de menu staat een lekkere quiche , linzen met worst en spek en als dessert een chocolademouilleux ( hoe schrijf je dat eigenlijk?). Lekker !!!!

Allee , slaap zachtjes en tot morgen.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vero Tue, June 12, 2012 05:57:01

Ge hebt toch een mooi uitzicht op jullie verblijf na een rit van klimmen, en dat zonder regen want ik heb gisteren de ferme regen meegemaakt.

Proficiat voor al de fietsers.

Veel courage.

Posted by johan c Mon, June 11, 2012 22:17:03

Proficiat ! Ge zijt er bijna, maar nog niet helemaal. Toch wel al een mooie prestatie met al die hoogtemeters. l'Alpe d'Huez zal voor jullie een lachertje zijn na al dat fraais.

P.S. voor Geert : moelleux is 't (maar 't zal er niet minder lekker om geweest zijn).

Bon courage verder aan iedereen en groeten van het Sleinse front.