Alpe d'Huez 2012

Alpe d'Huez 2012

9 kleine negers

Alpe d'Huez 2012Posted by Geert Carton Tue, June 12, 2012 19:04:15

Gisterenavond hebben we nog eens lekker verbroederd met onze gastheer en dame. Wij proefden van hun bieren en zij proefden van onze Belgische bieren. Volgens onze kenners zijn de belgische toch wel een stuk lekkerder. Daarna zijn enkelen nog verder blijven proeven tot in de late uurtjes. Net toen we de ambiance erin wilden houden met een danske kwam de gastheer zeggen dat we geen muziek meer mochten maken. Jammer , maar het was misschien ook best. Wie weet wanneer we dan in ons beddeke zouden hebben gezeten.

Vanmorgen bij het opstaan was het al aan het regenen. Maar iedereen was zeer positief en dacht dat het wel zou stoppen , net zoals gisteren. Maar niks was minder waar. De regen viel de ganse dag met bakken uit de hemel. Het is hier trouwens maar 6 graden. Koude en regen is een zeer slechte combinatie. Het was dus onzen dag niet vandaag.

De eerste 10km verliepen op zijn allerminst gesmeerd. Meteen kregen we al een enkele zeer steile hellingen op ons bord. De afdalingen waren levensgevaarlijk. Op die natte wegen hebben de fietsremmen echt geen enkele grip meer.

Daarbij komt nog dat we Jan in die eerste kilometers kwijt speelden. Hij was nergens meer te bespeuren. Gelukkig konden we hem via de gsm traceren en vervoegde hij na een tijdje terug de groep.

Nu we weer voltallig waren konden we onze tocht verder zetten in de nog steeds striemende regen. Dit is echt niet te doen. We bibberen op onze fiets , handen bevriezen , …..

Na 50 km (dit na 3 uur rijden) besloten we om te gaan schuilen en op te warmen in een restaurant. We belden onze chauffeur Eddy op en eventjes later kwam hij ons vervoegen.

Na de lunch besloten Geert , Lieve en Jan de strijd te staken. Met 2 vooraan en 1 in den laadbak voerde Eddy hen naar de eindbestemming in Aix Les Bains. Toen waren er nog 6..... (van die negerkes).

De andere 6 waterkiekens (sorry voor de uitdrukking) trokken droge kledij aan en zetten hun fietstocht verder.

Wat later kregen we van deze dapperen een telefoontje met de melding dat ook zij de strijdbijl begraven. Er moest nog 93 km afgelegd worden maar iedereen was bijna onderkoeld.

Eddy zou dus in de namiddag deze 6 renners ook gaan ophalen.

Wat later telefoon gekregen met de melding dat ze toch hun tocht zullen verder zetten. Ondertussen zijn zij nog steeds bezig met fietsen. Ik hoop maar dat alles veilig en goed verloopt. Ik vermoed wel dat ze pas rond 20u zullen aankomen.

Ik laat jullie zeker nog iets weten.

Wordt vervolgd dus ………

Ondertussen zijn de 6 dapperen aangekomen. Het is nu 20u30 en allen zien ze er zeer afgepeigerd uit. Door de koude ( 4 graden in de afdalingen) en de lange afstand van 185km zijn ze volledig leeg gereden.

We zullen onze helden goed verzorgen vanavond !!! Nen extra Leffe en Duvel !!!

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by wim Wed, June 13, 2012 07:30:11

Het blijft daar zomer geloof ik.

Als het jullie kan troosten . Het is hier al niet veel beter qua temperatuur.

Ja als Jan de zon niet ziet en de warmte niet voelt dan is het plezier voor hem eraf. Maar ook voor de anderen .

Hopelijk wordt er nu niemand ziek want een getraind lichaam heeft toch minder weerstand hé.

Courage jullie zijn er bijna . Vandaag nog eens met zijn allen doorbijten.

Posted by Herman en Jacqueline Tue, June 12, 2012 23:01:13

courage gasten ,morgen de laatste ,heel spijtig van t weer , morgen nog ne zware en ge zijt aan de meet, best dat je s avonds je medicatie(biertjes) kan innemen en eens op adem kan komen,dit om s anderdaags met nieuwe moed te starten,mochten er zijn die willen terug komen met de fiets ,wel k zal jullie blijven volgen (grapje) Ik wens jullie nog een goeie laatste rit morgen hopelijk eens ènèn met zon ook bedankt voor de verslagjes dat we konden volgen,doe zo verder en wees voorzichtig.groetjes Herman en Jacqueline

Posted by Kurt Tue, June 12, 2012 21:30:41

Hey dappere fietsers,

ne dikke proficiat voor al hetgeen jullie al gefietst hebben de laatste dagen. Door weer en wind, geven onze Wtc'ers geen krimp ! Hopelijk kunnen jullie dicht bij stoofke zitten vanavond. Geniet van de welverdiende Leffes en Duvels.

Vele groetjes van Kurt, Vanessa en de kids

Ps : Nick en ik zullen er morgenavond al zijn om jullie te verwelkomen aan het hotel !

Posted by Carine Tue, June 12, 2012 20:46:20

Hallo moedige fietsmakkers. Het weer zit jullie echt wel niet mee, en dat voor de maand juni nog wel. Jammerlijke zaak voor vandaag, maar het positieve eraan is dat het alleen maar kan verbeteren. Hopelijk vanaf morgen al. Jullie kiezen dan nog wel voor een deftig parcours ook. Aan klimkilometers zal het niet ontbreken. Veel moed en succes nog verder op julle tocht, en kop op voor de volgende klim ! Vele groetjes aan Rik & Lieve van Carine & de collega's van Engineering

Posted by bennie Tue, June 12, 2012 20:13:31

Allez, moet een hondenweer zijn als zulke Flandriens moeten opgeven. Nu jullie zijn gestart om jullie te amuseren, niets moet..... drink vanavond maar een glüwein of een grog en kruip vroeg onder de warme wol. Hopelijk komt er niemand ziek zodat jullie nog verder kunnen genieten van jullie tocht.

tav Geert, kunt je de blog verder iedere dag aanvullen tot zaterdag. Dan kunnen wij als thuisblijvers verder jullie exploten en van de hele WTC blijven volgen en kunnen we mee jullie avonturen beleven. De lange vertellingen vernemen we dan wel langs hier onderweg.

het beste aan allen,

Bennie

Posted by Vero Tue, June 12, 2012 19:48:49

Heyyyy negerkes,

amaiiii wat een dag...... en dat na een lange avond met drank en muziek........

Ocharme Jan was verdwenen. Leve de gsm en gelukkig dat ge bereik had.

Als die 6 zeiden dat ze het zouden opgeven dan moet het al erggggg zijn.

Bedankt Geert om al je verhaal te plaatsen dan weet ik dat ik nog een eindje moet wachten op de foon.

Drink en eet jullie maar warm en veel courage voor de laatste dag.