Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 7

CompostelaGeplaatst door Geert Carton vr, juni 03, 2011 20:32:46

Op z'n Piets ,

Vanmorgen ontwaakten we allen met de gedachte dat het zou regenen. Dat hadden ze althans zo op de tv voorspeld. Maar wat blijkt : bij het optrekken van de gordijntjes zien we een stralend zonnetje aan de ochtendhemel staan en lopen de temparaturen al op tot 19 graden. Zalig !!

De eerste 25 kilometers verlopen over lange vlakke wegen doorheen de omgehakte bossen. Daarna werd het al direct zwaar heuvelachtig. Klimpartijtjes van 3km zijn vandaag geen uitzondering.

Tussen de heuvels in cirkelen de vele roofvogels boven onze hoofden. Waarschijnlijk wachten ze op een lekkere prooi of vermoeide wielertoerist. Ai ai.

We mogen eigenlijk van geluk spreken dat we onze route kunnen volgen op GPS. Zo verliezen we niet te veel tijd om de weg te zoeken. En wij hebben zo'n 2 exemplaren op onze fietsen. Jammer genoeg komen ze soms niet goed overeen. Terwijl de ene GPS ons naar rechts stuurt, zegt de andere naar links. Geraakt hier ne keer wijs uit.

Hoe dichter bij onze eindbestemming komen, hoe meer pijltjes we konden aantreffen van de te volgen weg naar Compo. We verlaten de GPSroute en betrouwen de pijlen. Dit is dan ook de reden waarom we vandaag 3 extra steile hellingen op onzen boterham kregen. Maar ja , da's niet erg hoor. Zo blijven we in form.

Rond de middag houden we halt om een lekkere biefstuk-friet , zalm-rijst of pizza te nuttigen. Kwestie van op krachten te komen. Enne .... het desserke deed ook enorm deugd zalle.

Bij aankomst in Saint Jean Pied de Port , na 113 km en 4u20min in het zadel , neemt Eddy David ons mee voor een geleide wandeling in het historische centrum. Het mag gezegd , onze Eddy heeft een zeer grote kennis over de Camino de Compestela. Hij neemt ons mee naar de slaapvertrekken in een refuge en laat ons zelf onze pelgrimboekjes afstempelen bij het Franse Genootschap van Compostela. Dit is echt wel een toffe ervaring.

Momenteel zijn we bezig aan ons diner (forel en canard). We zijn benieuwd wat het dessert zal zijn.

Maar de vraag is ......... 'wat hebben we vandaag geleerd ?'.

Ten eerste : vertrouw nooit op de weersvoorspellingen

Ten tweede : Hou u aan de route die de GPS aangeeft.

Ten derde : Onze Eddy is de perfecte gids op onze Camino

PS : Morgen staat er ons een zware tocht te wachten over de Pyreneën met als start een klim van 27km. We houden u op de hoogte.

groetjes

De pelgrims