Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 9 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton ma, juni 06, 2011 07:31:17

Wie zoekt die vindt ....

Goeiemorgen beste lezers. Wij hebben al vernomen dat er iedere dag een hele grote groep fans onze blog lezen. Dit doet ons enorm veel deugd. Gisteren heb ik nog geprobeerd om iets door te sturen maar de internetverbinding viel weg. Om jullie toch op de hoogte te houden probeer ik deze morgen opnieuw. Het is nu 7u in de morgen en in afwachting van het ontbijt vertel ik jullie het verhaal van gisteren.

In Puenta de la Reina had het de hele nacht geregend. Gelukkig was bij het ochtendgloren alles opgedroogd en stond er een stralend zonnetje aan de hemel. De dag was terug goed gestart. Maar het geluk zou niet de ganse dag aan onze zijde blijven. En ik kan u verzekeren : het was een lange dag hoor.

Na 1km wou Eddy David een filmscene draaien terwijl we over het middeleeuws bruggetje fietsten. De acteurs st onden allemaal klaar , de camera in aanslag. Maar wat bleek : de batterij van de camera was plat. Geen filmscene dus.

Na 2,5 km hadden we al een klim achter de kiezen van 7%. Maar helaas hadden we een verkeerde weg ingeslagen met als resultaat dat we mochten rechtsomkeren en nogmaals de klim overdoen.

Na 25 km hielden we onze eerste pauze. Onder leiding van Eddy bezochten we het Monestario de Irache. Naast het Monestario bevind zich ook de fontein waar er wijn uitloopt. Ja ja Armand , wij hadden meer geluk. Bij ons liep er echte lekkere wijn uit het kraantje. hmmmmm.

Na 44 km kwamen we aan in Los Arcos. Dit is de thuisbasis van Eddy David. Hier komt hij elk jaar voor een tweetal weken meehelpen in de refuge van het Vlaamse genootschap. Dit is hier echt de habitat van Eddy. Dat hij zich hier thuis voelt kan je zo op zijn gezicht aflezen. Hij geeft ons een rondleiding in de refuge , legt uit hoe alles verloopt en serveert ons daarna nog een lekkere broodmaaltijd. In Los Arcos hebben wij ook nog het geluk gehad om een communiemisviering mee te maken. Vooral het prachtige gezang van het kinderkoor maakte veel indruk op sommigen .

Na 85 km hielden we halt in Navarette. Het is ondertussen 36 graden geworden , dus een frisse pint zal deugd doen. Voor mij zijn deze temperaturen veel te hoog maar onzen Jan begint nu pas een beetje op te warmen.

Na 120 km bezochten we de Santa Iglesia Catedral in Santa Domingo. Deze kerk staat bekend voor zijn 'kip en de haan'. Ik zal u het ganse verhaal besparen maar er zit dus wel degelijk een levende een kip en een haan in de kerk. Bij het buitenkomen uit de kerk begint het te regenen. Dit is de eerste keer dat we onze regenjasjes moeten aantrekken. Maar erg nat worden we niet hoor. Het zag er nochthans de ganse dag niet zo goed uit. Links en rechts van ons zagen we hevige onweders. Gelukkig konden wij telkens tussen de buien blijven fietsen.

Om 19u30 kwamen we dan uiteindelijk aan in Belorado , onze slaapplaats voor vandaag. De meesten van ons waren erg vermoeid want het parcours was best wel pittig. Zo hebben wij vandaag 1884 hoogtemeters overbrugd.

Hier in het dorp zijn er feesten aan de gang. Zo konden we genieten van de middeleeuws kraampjes met bijhorende middeleeuwse fanfare. 's Avonds genoten we van een lekkere menu del dia.

Ach ja , u denkt waarschijnlijk wat de titel met dit verhaal te maken had. Awel, het zit hem zo. We hebben de ganse dag enorm gesukkeld om de juiste weg te vinden. Verkeerde straatjes ingereden , lang moeten zoeken op de plannetjes , enz... Het was zelfs zo erg dat we kilometers lang op de autovia (autostrade) hebben gefietst. Een beetje gevaarlijk maar er was nu eenmaal geen andere weg te vinden.

Voila, dat was het relaas van onze dag gisteren. Het is nu momenteel al een beetje aan het regenen, dus dat ziet er niet zo goed uit voor vandaag.

Groetjes

De Pelgrims