Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 11 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton di, juni 07, 2011 18:36:43

Vandaag waren we om 9u30 vertrokken vanuit Catrojeriz onder een zeer regenachtig wolkendek. Gelukkig viel er niet te veel regen uit de lucht want niemand van ons is happig om de ganse dag in de regen te rijden. De rit van vandaag ging naar Mansilla de las Mulas over een licht golvend parcours van 126 km.

Onze eerste en enige stop voor vandaag was om ons middagmaal te nuttigen. Eddy had voor ons een echte spaanse kroeg uitgekozen waar we onze broodjes mochten opeten. De kroeg op zich had niet zoveel om het lijf maar gelukkig maakt de zingende barmeid veel goed. Het enige waar we eigenlijk een beetje schrik van hadden waren enkele ongure types die rond onze fietsen bleven hangen.

Naarmate we Santiago naderen komen we steeds meer en meer pelgrims tegen. De ene gaat te voet , de andere met een mountainbike, nog anderen met een ligfiets. Vanalles en nog wat dus. Tijdens het passeren van de vele pelgrims begroeten we elkaar met het gekende "buen Camino" of als het een knappe dame is zeggen we "Ola guapa". De pelgrims komen vanuit de hele wereld. Vandaag hebben we zelfs gesproken met een dame uit Zuid Africa. En Rik was zelfs zo galant om een meisje een lift aan te bieden op zijn koersfiets.

Bij het zien van de wandelende pelgrims beseffen wij meer en meer welke luxepaardjes wij zijn op ons stalen ros. De echte pelgrims zijn wel degelijk de wandelaars. Dat moet pas afzien zijn.

Onderweg komen we nog terecht in een 300tal tellende kudde schapen. Alleen het zwarte schaap ontbrak nog. Geert had het ook nog aan de stok met 2 honden die zijn enkels zagen als lekkere beentjes. Gelukkig kwam alles terug goed.

Bij het naderen van onze eindbestemming zien we in de verte de bergen liggen die we de komende dagen moeten trotseren. De tocht zal dus nog zwaar worden. Het wolkendek boven ons hoofd is echt de moeite om zien. De lucht is verdeeld in 3 lagen : witte wolken , blauwe lucht en grijze regenwolken.

We hebben nog 3 dagen. De sfeer zit er nog ernorm in en de conditie is verbazend goed. Maar toch blijven we voorzichtig want ons doel is pas bereikt als we Santiago binnenrijden.

Vele groetjes

De pelgrims