Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 14 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton za, juni 11, 2011 01:30:30

Het opperste geluk ,

Na 14 dagen op een smal fietszadel te hebben doorgebracht kunnen wij jullie meedelen dat wij met z'n allen ons doel hebben bereikt. Wij staan voor de prachtige kathedraal van Santiago de Compostela. Dit is echt een moment om nooit meer vergeten. De emoties nemen de bovenhand wanneer we op het grote plein verschijnen. Iedereen verwerkt dit moment op zijn eigen manier. één ding is zeker , het zal eeuwig blijven hangen in ons hartje.

Bij aankomst aan kathedraal werden wij trouwens gefilmd en geintervieuwd door de RTBF. zij zullen dit op dinsdag uitzenden, hebben ze beloofd.

In feite is niet Santiago het grote doel geweest maar wel het feit dat we met z'n allen als groep hebben geleefd. Dit zowel in goede als zware momenten. Tijdens deze trip hebben we elkaar wat beter leren kennen en zijn we echt closer geworden. Dit op zich geeft een enorme voldoening.

Wij willen in het bijzonder een dankwoordje plaatsen aan Eddy David die ons de ganse trip in de watten heeft gelegd. Hij was er altijd om van alles te regelen. Ik ben er zeker van dat de taak van Eddy niet te onderschatten was. Bij het glaasje champagne kregen we trouwens van Eddy allemaal een hangertje met St Jacobsschelp aangeboden. Dit soeveniertje zal zeker met veel liefde worden bewaard. Wij willen hem ook bedanken omdat hij ons vandaag heeft meegenomen naar een kennis in Portomarin. Zo konden wij van de lokale fotograaf het verhaal aanhoren hoe ze de stad volledig hebben heropgebouwd. Dit steen per steen totdat alles weer exact hetzelfde was als vroeger. Een ongelooflijk mooi verhaal. Alleen jammer voor het fototoestel van Rik die hierbij sneuvelde.

Wij danken ook alle sponsors en sympathisanten die ons tijdens de ganse tocht aan moedigden. Zoiets deed enorm veel deugd en het gaf ons ook de courage om verder te doen. Ook voor Armand een dikke pluim voor de vele voorbereidingen die hij voor ons heeft gedaan.

Edith : bedankt voor de belangstelling die jij toonde in onze pelgrimstocht. Het is een plezier dat ons verslagje dagelijks in de krant verscheen.

Wat betreft de rit van vandaag. Dit valt heel kort samen te vatten met de woorden van Eddy Dobbels : " da zijn hier allemaal Kwaremonts achter elkaar en dat voor 125 km lang". Armand : je had dus overschot van gelijk. Niemand had het eigenlijk verwacht maar dit was wel degelijk de zwaarste rit van de ganse tocht !!!

Voor de liefhebbers van statistieken : het gemiddelde van vandaag is 48 !!! Nee, dit is niet de gemiddelde snelheid van deze rit maar wel de gemiddelde leeftijd van de 8 fietsende pelgrims. Haha.

Tot slot willen wij nog één ding meegeven : Eric , deze tocht was er ééntje in het teken van jou. Ook jij was hier vandaag aanwezig voor de kathedraal. Het ga je goed hierboven !!

Vele groetjes

De Pelgrims