Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 2

CompostelaGeplaatst door Geert Carton zo, mei 29, 2011 21:52:27

Hossen door de bossen :

De dag begon met een zeer zware opdracht. De vele bomen dat enkele pelgrims vannacht hebben doorgezaagd dienden we eerst aan de kant leggen vooraleer we aan de ontbijttafel konden aanschuiven.

De rit vertrok rond 8u40 onder een zeer bewolkte hemel. Het 'vlakke land' van Jacques Brel hebben we duidelijk achter ons gelaten want het parcours is zwaar golvend met een 3 tal echte kuitenbijters. Zo ook de helling van meer dan 16% die uiteindelijk uitmonde in een bospad bezaaid met keien. Maar niets kan ons tegenhouden en zo hotsen wij door de bossen.

Na 80 km hadden we te maken met onze eerste lekke band. Eddy had waarschijnlijk teveel in 'stekkers' gereden met de gekende gevolgen. Vlug een ander bandje leggen en terug koers zetten naar onze picknickplaats. Eddy David had voor ons een heerlijk broodje klaargemaakt en met de lekkere pasta die we nog hadden van gisteren (danke Kartrien) konden we onze hongerige maagjes vullen.

Ondertussen was de hemel helemaal opgeklaard en konden we genieten van een branderig zonnetje (30 celcius) en een felblauwe hemel.

De bedoeling was dat we tijdens de namiddag eens zouden halt houden voor een terraske maar jammergenoeg moesten we wachten tot de laatste 20km vooraleer we een cafeetje voorbijkwamen die open was. De Affligem , muntwater en cola voelden aan als engeltjes die op je tong ....(je weet wel hé).

Na 188 km , en een op hol geslagen hond , kwamen we na exact 7 uur en 57 minuten aan in onze mooie chambre d'hote in Tillieres sur Avre. Het 200 jaar oude herenhuis is volledig gerenoveerd en wij zijn blij dat we in zo'n mooi kader mogen overnachten.

Nu wacht ons nog een deugdoend diner in open lucht en hopelijk een stille nacht.

De sfeer zit er nog altijd goed in , of om het met de legendarische woorden van Mr Waseige te zeggen : 'Zoals een konijn op de plein'.

Groetjes en tot morgen

de pelgrims