Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 3

CompostelaGeplaatst door Geert Carton di, mei 31, 2011 20:54:39

Het rattenkasteel ,

Hoe mooi de kamers hier ook zijn , toch scheelt er iets aan dit gebouw. Alhoewel we geen gesnurk hadden deze nacht hebben een paar pelgrims geen oog dicht gedaan. Daar kunnen vooral Eddy en Geert van meespreken.

Dit komt allemaal door de schuld van onze goeie vriend Ciske de Rat met z'n vele vriendjes. Ciske vond er niks beter op dan de ganse nacht te huppelen over het plafond en te knagen aan het hout op zo'n luttele centimeters van ons hoofd. Het vervelende geluid werkte Eddy zelfs zo erg op de zenuwen dat hij om 2u 's nachts zijn matras en donsdeken onder de arm nam en verhuisde naar de naastliggende kamer. Maar ook hier was het geluid niet te verdragen. Resultaat : we zijn doodop nog voor we één kilometer hebben gereden. Wat gaat dat worden vandaag.

De dag begint onder een zwaar bewolkt wolkendek en we hebben zelfs kennis kunnen maken met de eerste regendruppels. Het eerste deel van de rit gaat langs een licht golvend parcours. Pas in de namiddag verandert dit in een zwaar golvend parcours met terug enkele kuitenbijters. Gelukkig komt de zon er nu en dan eventjes een goede dag zeggen.

Wat betreft het landschap : we doorkruisen een prachtig nationaal bospark. Voor de rest niks speciaals.

Ik wil graag nog vertellen dat 4 puberale pelgrims een brommerke hebben uitgedaagd voor een spelletje "om ter rapst rijden". En ja hoor ..... onze pelgrims hebben de wedstrijd gewonnen met een snelheid van meer dan 45 km/h en het was zelfs een beetje naar omhoog.

Na 191 km komen we uiteindelijk aan in het mooie toeristische centrum van Amboise. Dat we niet hebben stilgezeten op onze fiets bewijst ons gemiddelde van 25,5 km/h. Een mooi gemiddelde maar iedereen kon het tempo aan.

We logeren nu boven een Italiaans restaurant en ik ben er zeker van dat het diner enorm zal smaken. Eddy en ik (Geert)geven vanavond nog een feestje genaamd 'bal de Rat Mort'. Zo zijn we er zeker van dat alle ratten dood zijn.

Voila dat was het zo'n beetje. Sorry voor den retard maar gisteren hadden we geen internet.

Vele groetjes

De pelgrims.