Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 6 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton do, juni 02, 2011 20:08:27

Straetjes zonder ende ,

Wat oorspronkelijk een ritje zou worden van 162 km op papier werd in werkelijkheid een rit van 180 km. Dus terug een lange rit.

Voor Franky zag het er naar uit dat het een zeer lange dag zou worden. Onzen jongsten zit geplaagd met maagproblemen en heeft vannacht al een ganse rit gereden op het toilet. Veel kracht in de beentjes zal er niet meer in zitten denken we.

Ook enkele anderen hebben te maken met lichamelijke ongemakken zoals slapende vingers , pijnlijke knie , doorzeten poepkes en dergelijke.

De eerste 50 km waren zwaar golvend. Best lastig om zo'n rit te starten. Het is opvallend stil in het peloton. Maar na 40 km kwam daar verandering in. Bleek dat we opeens op het parcours zaten van een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en we reden eigenlijk tussen de renners in. Toen enkele ontsnapte renners ons voorbijreden konden we het niet laten om in het wiel mee te glippen. Dit tot grote verbijstering van de omstaanders.

Van onze middagpauze maakte Franky gebruik om een dutje te doen. Lieve haalde haar toverkunsten boven en maakte een shake klaar zodat hij terug op krachten kon komen. Het bleek nog te werken ook !!!!

Het tweede deel van de rit was er één van lange eindeloze vlakke wegen doorheen kilometers bossen. Jammergenoeg hebben ze het grootste gedeelte van de bomen omgehakt zodat we eigenlijk door een wat saai verdorven landschap fietsten. Gelukkig zat de wind terug in het gat en zo gingen we goed vooruit. We haalden maar niet liefst een gemiddelde van 27,5 km/h.

Na 6u35min rijden kwamen we aan in ons prachtige chambre d'hote mét zwembed. Deze keer zijn het Luc en Eddy die een duikje wagen. Na het douchke werden we zeer gastvrij ontvangen door onze gastheer en dame. De aperitief vloeit al rijkelijk. Wie weet wat er deze avond nog allemaal gaat gebeuren.

O ja, wij willen ons wel nog verontschuldigen aan het hondje die nu waarschijnlijk met een 5cm korter staartje door het leven moet gaan. Door ons toedoen zat het arme beestje geklemd tussen een autodeur.

Dat was het alweer voor vandaag. We zien u morgen graag terug

Vele groetjes

De pelgrims