Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 8

CompostelaGeplaatst door Geert Carton za, juni 04, 2011 19:29:36

Het verboden woord......

Vandaag stond er een mooi ritje geprogrameerd. We doen vandaag de oversteek van Frankrijk naar Spanje via de bergen. Het profiel van de rit is eigenlijk vlug uitgelegd : 50 km bergop (waarvan 18 km een stevige col) , daarna nog 53 km in dalende lijn. Enkel de laatste 10 km krijgen we nog een serieuze puist voorgeschoteld van 17% stijgingsgraad. In totaal hebben we vandaag qua hoogtemeters 1440m geklommen en 1247m gedaald.

De dag begon eigenlijk met een misverstand. Eddy dacht dat Lieve had betaald in het hotel en Lieve dacht net juist het tegenovergesteld. Dit met als resultaat dat we het hotel hadden verlaten zonder te betalen. Gelukkig zijn we zo eerlijk en keert Eddy terug om alles in orde te brengen.

In tegenstelling tot 2006 (de tocht met eric , armand en johan) stuurt Eddy ons nu wel op de juiste weg richting Roncevalles. Gelukkig maar. Tijdens de beklimming van de col genieten we van het uitzicht. Op de top genieten we van een lekker drankje om daarna aan de afdaling te beginnen. Da's pas plezant.

Om de drukte van Pamplona te vermijden volgen we op aanraden van Armand een zeer leuke en rustige route langs de rivier Erro. Tijdens de rit maken we kennis met 'de vliegende hollander' die geladen met kilo's bagage ook naar Compostela fietst. We komen hem vandaag in totaal zo'n 3 maal tegen. We komen langs de route ook vele pelgrims tegen die hun tocht te voet doen. Zij doorkruisen letterlijk het mooie landschap langs schilderachtige paadjes. Op het einde van onze rit houden we nog eens halt aan de kappel van St Maria de Eunate. Dit is een prachtige achthoekige kapel. Wie vinden vinden we hier ook geen portefuille (Nietwaar Armand ?)

Wat betreft het weer.... we hebben tot nu toe nog steeds het geluk aan onze zijde. We genieten van het zonnetje bij een temperatuur van 23 graden en hebben de wind nog altijd een mee. Ik durf zelfs meer zeggen .... de wind zit letterlijk in het gat. Door de vele suikers die wij dagelijks opnemen hebben wij nogal wat wind in onze darmen zitten. Ge moet u ne keer voorstellen wat dat dit geeft als je in het wiel van iemand rijdt.

Ach ja , één ding wil ik u nog melden. Als we heel eerlijk zijn moeten wij toegeven dat wij nogal erg begaan zijn met onze gemiddelde snelheid. Als we de reacties lezen op de blog zien wij ook dat jullie daar ook erg mee bezig zijn. Daar het hoofddoel van onze trip eigenlijk gewoon samen aankomen is hebben we besloten dat de gemiddelde snelheid op de achtergrond moet komen te staan. Om deze reden hebben wij de wijze beslissing besloten om over dit item niet meer te spreken (alhoewel iedereen wel eens stiekem op zijn computerke kijkt).

Met onzen jongsten van de bende (Franky) gaat het intussen al heel wat beter hoor. Hij werkt zijn Grimbergens al terug met veel zin naar binnen.

We gaan nu met z'n allen wat drinken aan den bar en daarna lekker eten. hopelijk doen jullie net hetzelfde.

Tot morgen

De pelgrims


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Vero ma, juni 06, 2011 06:17:46

Compo's,

Veel courage om de 10de dag van start te gaan.

Ge zijt allen te bewonderen.

Dikke knuffel van Vero.

Geplaatst door bart van houtte zo, juni 05, 2011 22:31:19

Beste pelgrims,

Het is vandaag eindelijk de eerste keer, dat ik de dagelijkse verslagen die Geert over jullie schrijft, op mijn gemak eens kan lezen.

Het is echt een plezier om dit te lezen hoe jullie aan elkaar hangen , ook al hebben jullie al wat fysieke ongemakjes gehad.

Volgens de foto's ziet het er daar heel gezellig uit.

Ik zou zeggen doe zo verder allemaal ,en aan mijn schoonbroerke Jan zou ik zeggen, geniet er maar van want als je thuiskomt ga je toch een beetje werken he??????

De groetjes aan iedereen, en wat jullie nu al bewezen hebben is een hele prestatie.

Ik zou dat ook kunnen,maar wel met mijne moto he,haha

Tot hoors

Geplaatst door Sis en Kristof zo, juni 05, 2011 08:23:33

Buenos dias ciclistas y bienvenidos a Espana!

Leuk om jullie verslagen iedere dag te kunnen lezen! Blij dat jullie de bergrit goed hebben doorstaan. We kunnen ons inbeelden dat jullie zeer mooie landschappen doorkruisen. Heel veel succes terug vandaag en laat het krachtvoer (met al of niet veel lucht in de darmen tot gevolg) wederom smaken.

Geniet nog van jullie avontuur en pa, bij deze nog es een extra duwtje in de rug van kristof en mezelf.

Hasta la proxima!

Saludos de Calpe soleado

Geplaatst door Vero za, juni 04, 2011 21:36:24

Eerlijke Compo's,

Ze zullen er dankbaar geweest zijn dat Eddy is terug gereden om te betalen.

Mooi landschap hebben jullie gezien en de wandelaars daar heb ik veel BEWONDERING voor.

Jullie zien er stralend uit en Franky is genezen.

Santé en smakelijk.

Tot morgen.

Dikke knuffel van Vero.

Geplaatst door ingrid za, juni 04, 2011 19:38:53

desde hoy tenemos que hablar espanol !!!! Es muy bien para el ambiente !! Pruebo en todo caso ...

Anda con ojo !!!!!!!!

un beso,

ingrid