Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 9 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton ma, juni 06, 2011 07:31:17

Wie zoekt die vindt ....

Goeiemorgen beste lezers. Wij hebben al vernomen dat er iedere dag een hele grote groep fans onze blog lezen. Dit doet ons enorm veel deugd. Gisteren heb ik nog geprobeerd om iets door te sturen maar de internetverbinding viel weg. Om jullie toch op de hoogte te houden probeer ik deze morgen opnieuw. Het is nu 7u in de morgen en in afwachting van het ontbijt vertel ik jullie het verhaal van gisteren.

In Puenta de la Reina had het de hele nacht geregend. Gelukkig was bij het ochtendgloren alles opgedroogd en stond er een stralend zonnetje aan de hemel. De dag was terug goed gestart. Maar het geluk zou niet de ganse dag aan onze zijde blijven. En ik kan u verzekeren : het was een lange dag hoor.

Na 1km wou Eddy David een filmscene draaien terwijl we over het middeleeuws bruggetje fietsten. De acteurs st onden allemaal klaar , de camera in aanslag. Maar wat bleek : de batterij van de camera was plat. Geen filmscene dus.

Na 2,5 km hadden we al een klim achter de kiezen van 7%. Maar helaas hadden we een verkeerde weg ingeslagen met als resultaat dat we mochten rechtsomkeren en nogmaals de klim overdoen.

Na 25 km hielden we onze eerste pauze. Onder leiding van Eddy bezochten we het Monestario de Irache. Naast het Monestario bevind zich ook de fontein waar er wijn uitloopt. Ja ja Armand , wij hadden meer geluk. Bij ons liep er echte lekkere wijn uit het kraantje. hmmmmm.

Na 44 km kwamen we aan in Los Arcos. Dit is de thuisbasis van Eddy David. Hier komt hij elk jaar voor een tweetal weken meehelpen in de refuge van het Vlaamse genootschap. Dit is hier echt de habitat van Eddy. Dat hij zich hier thuis voelt kan je zo op zijn gezicht aflezen. Hij geeft ons een rondleiding in de refuge , legt uit hoe alles verloopt en serveert ons daarna nog een lekkere broodmaaltijd. In Los Arcos hebben wij ook nog het geluk gehad om een communiemisviering mee te maken. Vooral het prachtige gezang van het kinderkoor maakte veel indruk op sommigen .

Na 85 km hielden we halt in Navarette. Het is ondertussen 36 graden geworden , dus een frisse pint zal deugd doen. Voor mij zijn deze temperaturen veel te hoog maar onzen Jan begint nu pas een beetje op te warmen.

Na 120 km bezochten we de Santa Iglesia Catedral in Santa Domingo. Deze kerk staat bekend voor zijn 'kip en de haan'. Ik zal u het ganse verhaal besparen maar er zit dus wel degelijk een levende een kip en een haan in de kerk. Bij het buitenkomen uit de kerk begint het te regenen. Dit is de eerste keer dat we onze regenjasjes moeten aantrekken. Maar erg nat worden we niet hoor. Het zag er nochthans de ganse dag niet zo goed uit. Links en rechts van ons zagen we hevige onweders. Gelukkig konden wij telkens tussen de buien blijven fietsen.

Om 19u30 kwamen we dan uiteindelijk aan in Belorado , onze slaapplaats voor vandaag. De meesten van ons waren erg vermoeid want het parcours was best wel pittig. Zo hebben wij vandaag 1884 hoogtemeters overbrugd.

Hier in het dorp zijn er feesten aan de gang. Zo konden we genieten van de middeleeuws kraampjes met bijhorende middeleeuwse fanfare. 's Avonds genoten we van een lekkere menu del dia.

Ach ja , u denkt waarschijnlijk wat de titel met dit verhaal te maken had. Awel, het zit hem zo. We hebben de ganse dag enorm gesukkeld om de juiste weg te vinden. Verkeerde straatjes ingereden , lang moeten zoeken op de plannetjes , enz... Het was zelfs zo erg dat we kilometers lang op de autovia (autostrade) hebben gefietst. Een beetje gevaarlijk maar er was nu eenmaal geen andere weg te vinden.

Voila, dat was het relaas van onze dag gisteren. Het is nu momenteel al een beetje aan het regenen, dus dat ziet er niet zo goed uit voor vandaag.

Groetjes

De PelgrimsFill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Herman en Jacquelines ma, juni 06, 2011 21:36:40

pas gisteren gehoord dat we jullie konden volgen op deze site, daar we niet thuis wzren konden we jullie niet uitwuiven,wij willen jullie een dikke proficiat wensen op jullie lange

tocht als pelgrim of apostel doe het maar hè ,dat je de moed heb om dag na dag door te zetten,ge zij goe bezig,is da allemaal voor da ènè vrouwke da ge zo rijdt(lacht)binnenkort zie je de basiliek en mag je zeggen wij hebben het toch gedaan

chapeau aan allen,zou zeggen doe zo verder,en wees voorzichtig, de vrouwkes zullen al uitkijken naar jullie thuiskomst,en jullie naar een paar dagen rust,geniet nog van de leuke momenten samen ,wij volgen verder de rit groetjes Herman en Jacqueline

Geplaatst door Gina ma, juni 06, 2011 15:59:46

Hallo, kranige Compo's ,

Vanaf dag 1 lezen we alle drie het reilen en zeilen van jullie tocht, We zien dat jullie het nog altijd héél goed stellen. Nog een paar dagen op jullie tanden bijten, en jullie droom wordt werkelijkheid : COMPOSTELLA !!!!!!!!!! Smout maar goe jullie kieten, maar je hebt er een goeie mee om dat te doen, Thijs kan het weten, éééééééé Eddy !!!!!! Hopelijks hebben jullie geen of niet veel regen, blaas hem maar naar hier, het is hier vré nodig !! Stel het verder nog wel , we volgen jullie verder op de voet en duimen tot de eindbestemming !!!!!! Maar vooral : wees voorzichtig !!

Groetjes Bernard , Gina en Thijs

Geplaatst door Vero ma, juni 06, 2011 14:28:56

Compo's,


Inderdaad nog een handje vol fietsen. Veel courage en moed.


Hopelijk hebben jullie geen regen.


De wijn zal er zeker en vast gesmaakt hebben.


Zie het al zo voor mij dat Eddy David aan het stralen is terwijl hij uitleg gaf over de refuge.


Wees voorzichtigggggggggggggggggggggggg, zorg goed voor elkaar.


Dikke knuffel van Vero.

Geplaatst door freddy pauwels ma, juni 06, 2011 11:47:58

hallo, na het lezen van de verslagen v/d voorbije dagen stel ik vast dat je het met zijn allen nog goed stelt, alhoewel de vermoeidheid een beetje begint toe te slaan. maar allé ge kunt de dagen al op 1 hand tellen en dan ben je op uw aankomstplaats. Om niet te vergeten alvast aan iedereen ne dikke proficiat. nog veel courage en draag goed zorg voor mekaar en wees verder voorzichtig hé !

groetjes.

Geplaatst door Francky B ma, juni 06, 2011 11:22:32

hallo pelgrims,

Jullie blijven goed bezig!!Ik zet elke dag jullie verhaal op wielertoerist.be en er zijn er veel die met jullie mee leven ;-),als je een keer een secondeke tijd hebt moet je maar eens naar daar surfen en kijken onder Bfrancky en de reakties lezen het zal jullie deugd doen om verder te fietsen;

Groeten Francky

Geplaatst door ingrid ma, juni 06, 2011 09:08:58

ik hoop dat de regen jullie gespaard blijft en dat hij hier uitvalt !! nog efkens op de tanden bijten en de basiliek van compostella is in zicht !!

de fiets zal dan een tijdje aan de haak mogen zekers ?????

Geplaatst door Marijke ma, juni 06, 2011 08:29:24

Goeiemorgen Lieve en de mannen,

Leuk dat jullie toch ook nog wat cultuur kunnen meepikken...

En inderdaad voor onze Jan is dat zijn weerke!!!

Veel succes vandaag terug..

En smakelijk nog.

Geplaatst door Evie Hoste ma, juni 06, 2011 07:53:38

Hola, buenos dias peregrinos,


Met heel veel pijn in ons hart, hebben we jullie vorige week niet kunnen uitwuiven. We hebben een fantastische vakantie achter de rug, maar helaas internetloos... Weet wel dat we iedere dag aan jullie gedacht hebben.

Met een lach en een traan (meerdere tranen) ben ik minstens een uur zoet geweest met het lezen van jullie fietsverhalen. We zijn superblij te horen (lees: lezen) dat alles nog altijd vlot verloopt. Doe zo verder en vanaf nu kunnen we dagelijks alles volgen! (Wat zou ne mens toch doen zonder internet é)

Hopelijk komt het zonnetje vandaag nog piepen!

Een dikke knuffel en voor pappie een extra dikke knuffel.

Evie, Christophe & Louis xxx