Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 10 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton ma, juni 06, 2011 17:41:19

Er waren eens 9 apostelen .....

Apostel Jan : wacht nog altijd op warme temperaturen om op dreef te komen

Apostel Franky staat zo scherp als een mes. Er is geen grammetje te bespeuren.

Apostel Luc is de stille genieter van het bonte gezelschap, dit zowel op de fiets als naast de fiets.

Apostel Eddy David brengt z'n wijze raad met veel overtuiging over aan zijn volgelingen.

Apostel Wim is steeds bereid om een handje toe te steken.

Apostel Eddy Dobbels is de denker van de groep en is steeds bezorgd om de anderen.

Apostel Rik kan zich als een echte valk laten vallen in de steilste afdalingen.

Aposteline Lieve is onze beschermengel en neemt ons allemaal onder haar vleugels.

Apostel Geert is de schrijver en vult elke dag een hoofdstuk toe in het Nieuwe Testament der Wielertoeristen.

Vanmorgen stonden de 9 apostelen klaar in Belorado om een tocht van 105 km te maken naar Castrojeriz doorheen de spaanse Meseta. Het weder was grijs maar gelukkig bleef het droog. De beginkilometers verliepen zeer moeilijk en in de verkeerde richting. Gelukkig kregen ze een teken van God die via de GPS de te volgen weg uitstippelde.

De apostelen hielden na 50 km halt in de prachtige kathedraal van Burgos om hun persoonlijke smeekbeden tot God te richten. Ik denk dat we allemaal enkele zonden hebben want in de namiddag heeft de Almachtige ons allemaal doen boeten door de hemelsluizen te openen. In de striemende regen en kletsende hagelstenen zetten de apostelen hun boetetocht door. Niks kan hen stoppen om hun opperste doel te bereiken.

Omstreeks 16u komen ze nat en verkleumd van de kou toe in hun herberg waar ze kunnen genieten van de goddelijke dranken. Wat de avond nog in petto heeft voor hen weet enkel de Heer hierboven.

Met onze zegen

De pelgrims


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Marijke di, juni 07, 2011 08:13:09

Buenos dias Apostolico,

Goed geslapen iedereen?

Bedankt Geert voor het alweer fantastisch verhaal.

Ik hoop dat de hemelsluizen vandaag mogen gesloten blijven.

Laat het ontbijt jullie smaken

Geplaatst door Marleen ma, juni 06, 2011 22:24:20

Goeieavond apostelen,

Iedere avond zitten we vol ongeduld te wachten op jullie verhaal. Geert, proficiat met je aangename en boeiende verslagen. Proficiat voor de ganse bende met jullie prachtige prestaties. Wij leven echt met jullie mee. Laat ons hopen, voor die paar dagen nog voor de boeg, dat de weergoden jullie goed gezind mogen zijn en dat jullie je doel bereiken. Wij duimen ervoor.

Wees voorzichtig en draag goed zorg voor mekaar. Slaapwel.

Johny en Leen.

Geplaatst door Evie Hoste ma, juni 06, 2011 22:23:48

Apostel Jan: wacht nog altijd op warme temperaturen om NOG MEER op dreef te komen!

Geplaatst door Dominique ma, juni 06, 2011 21:02:15

Hallo pelgrims,

't is ikke hier were, die regen da je hulder daar nie nodig ét kunnen wij wel gebruiken, stuur heel die ne boel maar naar west-vlaanderen. We eten hier nog altijd stof! Wen bijgod 1liter had vannacht en vandage tegaare!!

Maar allez doe hulder daar maar voort gelijk daje bezig zijt! Ge doet da voort goe!! Courage voort en zij voorzichtig en zorg voor mekaar! Lukie de groetjes van ons allemale hier en ook voor de andere coureurs.

Smakelijk en slaapwel voor straks. Kijk alwere uit naar 't verslag van morgen!

Geplaatst door freddy pauwels ma, juni 06, 2011 20:13:38

allé vooruit. nu nog wat op de tanden bijten en de poepe toenijpen en compostella komt hoe langer hoe meer in zicht ! Ben bij Boever geweest waarvan je ook veel groeten krijgt. Aan jan de rugge goed verzorgen en aan iedereen van de groep nog veel courage.

Geplaatst door Vero ma, juni 06, 2011 19:44:47

Compo's,


Ook al zijn jullie apostelen vandaag.

Zo een brave mensen en jullie werden gestraft.....Hoe kan dat nu????


Lieve, verzorg maar GOED je sterke vleugels.


Grtjes Vero.

Geplaatst door Geert Van Houtte ma, juni 06, 2011 19:08:24

Deze tekst verscheen op de site van het Nieuwsblad op dag 6. Bij deze zet ik het nogmaals op jullie blog.


Beste Pelgrims, Vooreerst een dikke proficiat aan de verslaggevers anno 2006 en 2011. Armand en Geert, jullie zijn werkelijk meer als begenadigde vertellers en maken hierdoor het ganse gebeuren nog aantrekkelijker. Geen enkel fietsliefhebber blijft ongevoelig voor deze levende en herkenbare verhalen. Bij het lezen van beide edities waan ik mij soms de 4de en 9de man. Vandaar ook mijn reactie : “Jan, ik hoop dat het je goed vergaat”. Ik kan me voorstellen dat deze camino de opperste beleving van je hobby moet zijn, als het zitvlak hopelijk geen spelbreker moet worden. Niettegenstaande de hedendaagse uitrusting en de goeie training, had ik mij ook al die bedenking gemaakt. Hoe kan je na al dat kilometergewreet, de poep er ongeschonden bijhouden. Ik zou zeggen, Jan : “Veeg er je gat aan” (?) Lieve en Rik, jullie moeten elkaar als koppel nu wel echt goed leren kennen, in goeie en kwade dagen, jullie zijn inderdaad op reis, maar een 2de huwelijksreis kan je dat nu ook niet noemen. (?) Ook aan de mederenners, veel courage toegewenst en voor allen behouden aan- en thuiskomst. Via deze weg, Willy, wens ik je spoedig herstel in deze minder fortuinlijke omstandigheden. Je was er graag bij geweest, had je mij voor de start nog verteld. Wellicht worden nieuwe plannen gesmeed en betekent uitstel daarom nog geen afstel. Laat dit doel voor ogen, je sterken in deze wellicht geen gemakkelijke revalidatieperiode. Beste groeten aan iedereen en ik blijf jullie graag volgen. Waar rijden we morgen naar toe?

Geplaatst door Edith ma, juni 06, 2011 18:50:21

Schoon ...
Smakelijk, pelgrims!
Groetjes, Edith