Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 11 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton di, juni 07, 2011 18:36:43

Vandaag waren we om 9u30 vertrokken vanuit Catrojeriz onder een zeer regenachtig wolkendek. Gelukkig viel er niet te veel regen uit de lucht want niemand van ons is happig om de ganse dag in de regen te rijden. De rit van vandaag ging naar Mansilla de las Mulas over een licht golvend parcours van 126 km.

Onze eerste en enige stop voor vandaag was om ons middagmaal te nuttigen. Eddy had voor ons een echte spaanse kroeg uitgekozen waar we onze broodjes mochten opeten. De kroeg op zich had niet zoveel om het lijf maar gelukkig maakt de zingende barmeid veel goed. Het enige waar we eigenlijk een beetje schrik van hadden waren enkele ongure types die rond onze fietsen bleven hangen.

Naarmate we Santiago naderen komen we steeds meer en meer pelgrims tegen. De ene gaat te voet , de andere met een mountainbike, nog anderen met een ligfiets. Vanalles en nog wat dus. Tijdens het passeren van de vele pelgrims begroeten we elkaar met het gekende "buen Camino" of als het een knappe dame is zeggen we "Ola guapa". De pelgrims komen vanuit de hele wereld. Vandaag hebben we zelfs gesproken met een dame uit Zuid Africa. En Rik was zelfs zo galant om een meisje een lift aan te bieden op zijn koersfiets.

Bij het zien van de wandelende pelgrims beseffen wij meer en meer welke luxepaardjes wij zijn op ons stalen ros. De echte pelgrims zijn wel degelijk de wandelaars. Dat moet pas afzien zijn.

Onderweg komen we nog terecht in een 300tal tellende kudde schapen. Alleen het zwarte schaap ontbrak nog. Geert had het ook nog aan de stok met 2 honden die zijn enkels zagen als lekkere beentjes. Gelukkig kwam alles terug goed.

Bij het naderen van onze eindbestemming zien we in de verte de bergen liggen die we de komende dagen moeten trotseren. De tocht zal dus nog zwaar worden. Het wolkendek boven ons hoofd is echt de moeite om zien. De lucht is verdeeld in 3 lagen : witte wolken , blauwe lucht en grijze regenwolken.

We hebben nog 3 dagen. De sfeer zit er nog ernorm in en de conditie is verbazend goed. Maar toch blijven we voorzichtig want ons doel is pas bereikt als we Santiago binnenrijden.

Vele groetjes

De pelgrims


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door ingrid wo, juni 08, 2011 17:51:33

schatje, is dat biertje op de foto van jou ???? geen wonder dat ge zo goed rijdt........ als ge da verder zo doet zal je nog een echte wtc-er worden, met leffes na de rit !!!

veel zoentjes,

Geplaatst door Vero wo, juni 08, 2011 17:22:40

Compo's,

Yessssssssss, nog een handje vol tellen en we zien jullie terug.

Ik wacht vol SPANNING op het nieuwe verhaal van vandaag.

Grtjes Vero.

Geplaatst door jan de roo wo, juni 08, 2011 16:01:21

an onze oeselgemse beirn en beirineke o kik da ier leze zije gulder goe bezig nog een bitje ip ulder tandn bitn en ge zijt er succes gastn en........rik een bitje voorzichtig mee tvrouwvolk ee zonder staontje doe da zeer an ulder gat zulle

Geplaatst door Vero wo, juni 08, 2011 06:08:14

Compo's,


Als je de lucht zo ziet hebben jullie GELUK gehad dat ge niet veel regen had.

Leuke foto's maar ik zal blij zijn als ik alles hoor vertellen.


Veel courage voor vandaag. Als ik het goed voor heb werpen jullie de steen op de bekende plaats. Zal EXTRA aan jullie denken.


Tot vanavonddddddddddddddddddd


Grtjes Vero.

Geplaatst door Marleen C di, juni 07, 2011 23:57:46

Chapeau voor jullie moedige en prachtige prestaties ! Nog eventjes doorbijten en de eindmeet is in zicht ! Maar denk erom : blijf voorzichtig.

Het doet deugd om dagelijks jullie avonturen te lezen. Geert, ge kent er wat van, je hebt je roeping als schrijver gemist. Je hebt al 3 boeken op je palmares, misschien een vierde in de maak ?

Nog veel leute en courrage !

Geplaatst door Katrien di, juni 07, 2011 22:08:40

Zo te lezen aan jullie verhalen,wordt het daar met de dag leuker en leuker.Ik vraag me af als jullie eigenlijk nog zonder elkaar gaan kunnen als jullie terug thuis komen.Genieten!genieten!dat is wat jullie vooral moeten doen.Hier nog een extraatje voor m'n ventje:

Als ik wakker word denk ik was je maar hier

s'middags merk ik hoe erg ik je mis

voor ik ga slapen voel ik dat ik veel van je hou

en daar tussen denk ik alleen maar aan jou.

dikke knuffels Katrien.

Geplaatst door Bart & Sofie di, juni 07, 2011 20:21:34

Luxepaardjes zou ik jullie toch niet noemen hoor! Jullie hebben al bewezen tot wat jullie in staat zijn, er zijn er maar weinigen die het jullie zullen nadoen!

Jullie willen jullie gemiddelde snelheid niet meer prijs geven, maar wij zijn wel benieuwd naar enkele andere gemiddeldes:

- hoeveel liter drinken jullie gemiddeld per dag (tijdens de rit + 's avonds)

- hoeveel kg zijn jullie gemiddeld afgevallen of bijgekomen (extra spieren uiteraard)

- hoelang zitten jullie gemiddeld op de fiets (we zullen de snelheid niet uitrekenen)

- hoeveel tubes poepzalf zijn er gemiddeld al doorgejaagd?

We zijn er zeker van dat jullie het gemiddelde stijgingspercentage van de komende bergritten ook wel zullen aankunnen! Mucha suerte!

Geplaatst door Marijke di, juni 07, 2011 20:04:09

Oeps,de tel kwijt geraakt,het zullen er al een dikke 1600km... zijn zeker!!!

Smakelijk.

Geplaatst door Vero di, juni 07, 2011 19:54:18

Compo's,


Nogmaals PROFICIAT voor jullie prestatie en zeker en vast voor Geert zijn dagelijkse mooie verslag.


Helaba, niet te veel naar andere vrouwen kijken hé.

Laat daar zeker gene mooie mokke met jullie stalen ros wegrijden.


Geert je kuiten moeten er wel goed uit zien dat het hondje er wou in bijten.


Als je dan de wandelaars ziet en ook wetende dat ze zo geen goeie chauffeur mee hebben gelijk Eddy David dan staan jullie er wel eens bij stil.


Volhoudennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn en voorzichtiggggggggggggg zijn.


Grtjes Vero.

Geplaatst door Sis & Kristof di, juni 07, 2011 19:29:13

Goed bezig mannen!


Nog paar dagen op de tanden bijten en het doel is bereikt!


Hebben jullie al bedacht op welke wijze jullie het daar vrijdag zullen vieren eens jullie het goed en wel gehaald hebben?


Succes nog en we blijven de schrijfsels lezen!


Saludos!

Geplaatst door Marijke di, juni 07, 2011 19:05:49

Terug goed gereden en als ik het goed voor heb zijn jullie al aan een dikke 1500km.

Proficiat daarvoor en dat de conditie nog zo goed is,jawadde zeg.

Hou jullie stalen ros maar goed in de gaten!!!!

Geplaatst door freddy pauwels di, juni 07, 2011 18:48:18

als ik dat allemaal lees verbetert het nog met de dag. gulder zijt nog een beetje kerrels zulle. t'is leik met de wijn, hoe ouder hoe beter en outer toon nog een schone mokke begint te zingen kunde nog ne keer zo rap rijden hé ! allé t'is best da je ne keer zot kunt doen ook ! stel het voorts goed en zij voorzichtig hé ! groetjes aan heel de bende