Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 13

CompostelaGeplaatst door Geert Carton do, juni 09, 2011 18:04:13

De vraag van vandaag : waarom ...... ?

Deze morgen zijn we gestart bij een frisse temperatuur van 11 graden. Volgens de voorspellingen zou het vandaag niet veel meer verwarmen. Wat jammer is voor Jan.

Al van bij de start kregen we een pittig parcours voorgeschoteld. Het is dus puffen vanin het begin. We kregen het ook aan de stok met een autochauffeur die ons van de baan wou rijden. Na enkele vervloekingen aan weerszijden was van dit akkefietje niets meer te merken.

Op kilometer 20 hielden we even halt aan de Iglesia del Perdon (kerk van de vergiffenis). Hier laten omsteken we enkele kaarsen , waaronder voor Willy. Deze plaats heeft voor Eddy David een zeer emotionele waarde. Aan de voet van de kerk kochten we 2 kilo kersen die we vanavond zullen nuttigen. Dat zal smaken.

Vanaf kilometer 40 begonnen we aan de col Alto de Cebreiro. Dit is een beklimming van 14 km met stijgingspercentages van 9%. Gelukkig is de col open , want naar het schijnt wordt deze doorgang soms gesloten voor alle verkeer. Op de top (1300m hoogte) genieten we van het wondermooie landschap. Iemand wees ons erop dat het toch zo schoon is daar beneden. Ik vraag mij dan persoonlijk af waarom wij dan naar boven rijden als het beneden dan toch zo mooi is. Je kan evengoed beneden blijven. Dat kost minder moeite !!

Op deze plaats genoten we van de lekkere empanade die Eddy voor ons had gekocht. Er was empanada van vlees en van tonijn. Mmmmmmmmm.

Als je denkt dat je vanaf de top enkel naar beneden kan rijden , dan heb je het goed mis. Na de top hadden we nog een plateau van ongeveer 30 km waarin nog enkele klimmetjes zaten. Daarna lieten we ons eventjes gaan tijdens de brede en snelle afdaling van 15 km. De snelheden liepen op tot 65 km/h. Da's pas plezant !!

Jammergenoeg duren mooie liedjes maar 15km want daarna volgden nogmaals tal van steile hellingen. De Franky reed weer als vanouds. Hij vloog letterlijk naar boven. We hebben tal van truukjes geprobeerd om hem af te stoppen maar niks hielp. Zelfs met een kauwgom op zijn zitvlak blijft hij niet in het zadel plakken.

De temperaturen zijn nog steeds aan de lage kant , wat ons noodzaakte om eventjes op te warmen bij een koffietje met een degestiefje.

Om 17u en na 4u04min rijden kwamen we aan in Sarria waar ons bedje staat te wachten. Maar dit kan nog eventjes wachten hoor. Eerst hebben we nog de dagelijkse aprés-vélo. Ditmaal gaat dit gepaard met Grimbergen , Kappittel, Carlsberg , Leffe , rosé wijn , fanta en enkele lekkere hapjes.

Vanavond zetten we nog een stapje in de wereld want hier in het hotel is er geen mogelijkheid voor een dinner.

Morgen is het de laatste fietsdag. Het geeft een beetje een raar gevoel. We beloven dat we morgen extra voorzichtig zullen zijn zodat we allemaal goed aankomen op ons einddoel.

We zullen ook voor alle onze fans een kaars doen branden in de Catedral de Santiago zodat deze gespaard blijven van alle onheil.

Vele groetjes van de supergemotiveerde pelgrims.


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Leen Tant vr, juni 10, 2011 19:17:10

Alé vooruit! Jullie deden dat super! Al gearriveerd ondertussen en uitgebreid aan t vieren? Of nog bezig aan de laatste loodjes?

Geplaatst door Katrien vr, juni 10, 2011 13:33:42

Een dikke proficiat aan jullie allemaal.(ik zou er zo graag bij geweest zijn als jullie daar aankomen)Het zal nogal een kik geven als jullie het eigenlijke doel van jullie pelgrimstocht berijkt hebben.Maak er nog een leuke dag van ,aan ambiance zal het zeker niet ontbreken.Groeten Katrien

Geplaatst door verheye Jacques vr, juni 10, 2011 12:03:56

Jullie laatste dag ,aan allen een welgemeende en dikke proficiat,Geert bedankt voor het nieuws dat we jullie zo goed konden volgen,prachtig gedaan.Jullie Hoogdag is vandaag want ik weet wat het einde van een bedevaart betekend ,nietwaar eddy?het zal een gevoel geven van?????? persoonlijk natuurlijk??????we hebben het geprobeerd en allen gehaald,ik wens jullie nog allen een goeie thuiskomst? en nogmaals proficiat aan allen. Vriendelijke groeten.Verheye Jacques

Geplaatst door Johan Cl. vr, juni 10, 2011 07:54:26

Een dikke proficiat aan de ganse groep voor deze mooie sportieve én groepsprestatie. Hopelijk mag je straks aan 't eind van jullie laatste rit zeggen van "'t heeft ons deugd gedaan, 't heeft ons deugd gedaan, aan ons hartje, aan ons hartje" (maar niet aan ons poepke). Ik wens jullie nog veel plezier met jullie laatste rit en jullie vermoedelijk korte verblijf ter plaatse, en ook natuurlijk een behouden terugkeer. Tot binnenkort.

Geplaatst door Ronny vr, juni 10, 2011 06:43:19

en dikke proficiat aan de ganse bende voor deze prestatie !!!!

geniet van het wel verdiende weekend Santiago.

grt,

Ronny

Geplaatst door Carine H. do, juni 09, 2011 22:13:14

Hallo, Rik, Lieve en alle courageuse pelgrims uit Oeselgem !


Ik ben een beetje laat op jullie site terechtgekomen, maar heb intussen al een en ander kunnen lezen over jullie uitzonderlijke uitdaging.


Een mont Ventoux oprijden (waar Philip met zijn broer en schoonbroer afgelopen weekend in geslaagd zijn) is wellicht klein bier in vergelijking met jullie prestaties.Een dikke PROFICIAT aan iedereen, en vooral aan Lieve. Dat ze heel sportief is, wisten we al, maar dit is wel een uitzonderlijke verwezenlijking.


Groetjes en tot binnenkort bij Bekaert Ingelmunster,

Carine

Geplaatst door bart w. do, juni 09, 2011 22:08:05

Heel straf wat jullie gedaan hebben! Geniet tijdens de laatste 100 kilometers zoveel mogelijk van de "spirit" in jullie peletonneke en help mekaar veilig op weg naar de laatste rechte lijn.

Jan, ik kijk er al naar uit om je verhaal van deze trip live te horen.

Geplaatst door Vero do, juni 09, 2011 21:41:13

Compo's,


Nogmaals PROFICIAT !!!!!!!!!!!!


De kersen zullen smaken bij het bier.

Ocharme Franky zijn kontje, heeft het nog niet genoeg afgezien en jullie zouden er nog een kauwgom aankleven.


Ge hebt ook allen de groeten van Willy. Hij was blij ons te zien en hij ziet er goed uit en heeft courage.


Wees voorzichtiggggggggggggggggggggggg voor morgen.

Zal jullie aankomst deze keer moeten missen..............


Slaapwellllllllllllllllll en droom zacht.


Grtjes Vero.Geplaatst door Dominique do, juni 09, 2011 20:29:35

Hallo pelgrims,

'k heb al 2 dagen niets van me laten horen wegens 'te druk' maar heb wel aan jullie gedacht en gehoopt da je nie te veel tegenwind en regen zou hebben maar blijkbaar heb je gisteren felle tegenwind gehad!! Allez jongens en meisje nog 1en dag fietsen!!! 'Tes nie te geloven azo een prestatie da je al geleverd et ewel PROFICIAT !!

Zij morgen inderdaad maar extra voorzichtig da je allemalle goe aankomt. Nog ne goen duw op de trappers morgen en ulder eind doel es bereikt!!

Kijk al uit naar jullie verslag van de laatste rit !!

Smakelijk (zowel voor de aprés-vélo als voor het eten!!)

Succes morgen en zij voorzichtig!!!

Geplaatst door Herman en Jacqueline do, juni 09, 2011 19:41:21

Vandaag nog eens jullie verslag gelezen,wel het is suuuuper wat jullie al gepresteerd hebben , daarom nog eens aan allen een dikke proficiat,als je de foto s bekijkt, zien jullie eruit ,dat je nog terug naar huis zou kunnen fietsen ook (lacht) Maar morgen nog een laatste inspanning en het streefdoel is bereikt,wensen jullie nog een aangename dag, en wees voorzichtig.....

Geplaatst door Sis en Kristof do, juni 09, 2011 18:52:45

Veel succes tijdens de laatste rit richting einddoel!

Geniet van jullie moment van overwinning en tot in België!

Sis & Kristof

Geplaatst door Dieter Dewulf do, juni 09, 2011 18:47:29

Awel merci. Alvast een dikke proficiat aan jullie allen.

Ik heb genoten van de dagelijkse blog die met een meesterlijke (digitale) pen werd geschreven. Alvast nog succes op jullie eindrit, en geniet er van !!

Proficiat allen !!

Geplaatst door Evie Hoste do, juni 09, 2011 18:38:17

Heel veel succes morgen en wees extra voorzichtig zodat jullie allemaal heelhuids de eindmeet halen.


Een welverdiende dikke kus voor iedereen (en eentje extra voor mijn daddy). x


Zing morgen gerust maar op jullie velo : "We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal...we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal..."