Compostella 2011

Compostella 2011

Dag 14 + Foto's

CompostelaGeplaatst door Geert Carton za, juni 11, 2011 01:30:30

Het opperste geluk ,

Na 14 dagen op een smal fietszadel te hebben doorgebracht kunnen wij jullie meedelen dat wij met z'n allen ons doel hebben bereikt. Wij staan voor de prachtige kathedraal van Santiago de Compostela. Dit is echt een moment om nooit meer vergeten. De emoties nemen de bovenhand wanneer we op het grote plein verschijnen. Iedereen verwerkt dit moment op zijn eigen manier. één ding is zeker , het zal eeuwig blijven hangen in ons hartje.

Bij aankomst aan kathedraal werden wij trouwens gefilmd en geintervieuwd door de RTBF. zij zullen dit op dinsdag uitzenden, hebben ze beloofd.

In feite is niet Santiago het grote doel geweest maar wel het feit dat we met z'n allen als groep hebben geleefd. Dit zowel in goede als zware momenten. Tijdens deze trip hebben we elkaar wat beter leren kennen en zijn we echt closer geworden. Dit op zich geeft een enorme voldoening.

Wij willen in het bijzonder een dankwoordje plaatsen aan Eddy David die ons de ganse trip in de watten heeft gelegd. Hij was er altijd om van alles te regelen. Ik ben er zeker van dat de taak van Eddy niet te onderschatten was. Bij het glaasje champagne kregen we trouwens van Eddy allemaal een hangertje met St Jacobsschelp aangeboden. Dit soeveniertje zal zeker met veel liefde worden bewaard. Wij willen hem ook bedanken omdat hij ons vandaag heeft meegenomen naar een kennis in Portomarin. Zo konden wij van de lokale fotograaf het verhaal aanhoren hoe ze de stad volledig hebben heropgebouwd. Dit steen per steen totdat alles weer exact hetzelfde was als vroeger. Een ongelooflijk mooi verhaal. Alleen jammer voor het fototoestel van Rik die hierbij sneuvelde.

Wij danken ook alle sponsors en sympathisanten die ons tijdens de ganse tocht aan moedigden. Zoiets deed enorm veel deugd en het gaf ons ook de courage om verder te doen. Ook voor Armand een dikke pluim voor de vele voorbereidingen die hij voor ons heeft gedaan.

Edith : bedankt voor de belangstelling die jij toonde in onze pelgrimstocht. Het is een plezier dat ons verslagje dagelijks in de krant verscheen.

Wat betreft de rit van vandaag. Dit valt heel kort samen te vatten met de woorden van Eddy Dobbels : " da zijn hier allemaal Kwaremonts achter elkaar en dat voor 125 km lang". Armand : je had dus overschot van gelijk. Niemand had het eigenlijk verwacht maar dit was wel degelijk de zwaarste rit van de ganse tocht !!!

Voor de liefhebbers van statistieken : het gemiddelde van vandaag is 48 !!! Nee, dit is niet de gemiddelde snelheid van deze rit maar wel de gemiddelde leeftijd van de 8 fietsende pelgrims. Haha.

Tot slot willen wij nog één ding meegeven : Eric , deze tocht was er ééntje in het teken van jou. Ook jij was hier vandaag aanwezig voor de kathedraal. Het ga je goed hierboven !!

Vele groetjes

De Pelgrims


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Margo Koen za, juni 11, 2011 23:14:20

Dag Geert,

ik heb met veel plezier je schrijftalenten bewonderd. Het was plezant om jullie avontuur te lezen. Proficiat aan iedereen voor de geleverde prestatie ! Ingrid je mag fier zijn op uw coureur. En Geert jij mag fier zijn op Ingrid want met 93% is ze de primus van onze "Spaanse" klas. Dus laat Ingrid maar het woord voeren ginder. Nog een prettige vakantie en goede thuiskomst.

Geplaatst door Marc Vandenhende za, juni 11, 2011 13:23:30

Hallo pelgrims,

aan allen een dikke proficiat, om jullie prestatie, maar ook om wat jullie naar ginder dreef, en wat me opviel in jullie verslagen, de ernst van de voorbereiding en de organisatie, waar nergens klachten over waren. Elke dag keek ik uit naar het verslag en ik kan me voorstellen dat iemand die goed kan fietsen echt goesting zou krijgen om dit ook eens mee te maken.

Ps: Aan Eddy Dobbels nog dit:we waren verrast dat je voor de kathedraal op foto stond met de GSM in de hand.

Geplaatst door Kurt za, juni 11, 2011 12:28:18

Hallo pelgrims,

Nen dikke proficiat voor jullie allemaal Dit is werkelijk een prachtprestatie dat jullie geleverd hebben !!! Ook wij hebben dagelijks kunnen meegenieten van jullie reisverslagen en foto's !Misschien eens een diavoorstelling organiseren aangevuld met jullie wilde verhalen ? En kunnen jullie ons dan van onze zonden verlossen ;-)

Ps : Ik ben nog maar dit seizoen aangesloten bij de club en ken jullie nog niet allemaal even goed, maar ik ben blij dat ik met zo'n ploeg mag meefietsen! Wat een teamgeest !

Geniet er nog van en santé !

Behouden thuiskomst.

Groetjes,

Kurt, Vanessa, Lucas en Daan

Geplaatst door Hilde en Rudi za, juni 11, 2011 10:43:00

Hallo pelgrims,

we zijn jullie, na een lange telefoon met Marijke, beginnen volgen via de blog. Prachtig om jullie toch op die manier te kunnen volgen. We voelden ons ook een beetje pelgrim. Wij zijn vorige week gaan fietsen in de omgeving van Brakel en het kerkske van Velzeke voelde voor ons aan als de kathedraal voor jullie denk ik. Puf puf..... Er is maar één woord voor : respekt !

Aan iedereen een behouden thuiskomst,

Rudi en Hilde

Geplaatst door Marijke za, juni 11, 2011 09:07:12

Ja voor Eddy David "muchas gracias".

Ook voor onze schrijver Geert hartelijk bedankt.

Ook nogmaals een dikke proficiat voor iedereen maar toch in 't bijzonder voor onze buurvrouw LIEVE en voor mijn ventje ook natuurlijk..

Geniet nog van jullie laatste daagjes!!!

Groetjes, Marijke

Geplaatst door taelman luc za, juni 11, 2011 08:24:24

Proficiat aan Lieve en haar 7 mannen. Mooi dat alles in optimale omstandigheden is verlopen. De reisverslagen van Geert werken natuurlijk aanstekelijk. Jullie hadden aan Eddy een schitterende gids als ik dit allemaal lees. Boeiend! Ik denk dat er de eerstkomende jaren nog veel WTC'ers aan die kathedraal zullen staan. Geert en Eddy, reisburoke beginnen? Geniet nu nog maar een week van de rust, vanaf zondag mogen jullie hier kop trekken... ik hoop dat ik jullie nog herken nu ge vrij van zonde zult zijn :-)

Geplaatst door Sis & Kristof za, juni 11, 2011 08:04:49

Jullie hebben het gehaald!! Proficiat aan allen en in het bijzonder aan pa!!

Geplaatst door Johan Claerhout za, juni 11, 2011 06:32:17

Hallo beste pelgrims : heel dikke proficiat aan iedereen ! Jullie tocht was letterlijk en figuurlijk dagelijks een boeiende tocht, ook voor ons en dit ondermeer ook door de zeer goed geschreven verslaggeving van Geert (proficiat, Geert, zowel voor de inhoud als voor de extra inspanning die je hiervoor ook dagelijks geleverd hebt !). Het was in elk geval tof om zo voor een deel mee te kunnen rijden met jullie (al zullen wij er wat minder afgetraind uitkomen dan jullie). We konden vroeger al met moeite mee met jullie, wat zal dat nu niet worden met zo'n afgetrainde, semi-professionele en van alle zonden verloste (dus uitermate veel lichter geworden) heren en dame. In elk geval, welcome back in Belgenland.